Filtre FWEATEC – Beneficii

Filtrează apa mai bine, mai convenabil și mai ieftin

Pentru mai puțin de 0,01 euro per litru, cu ajutorul filtrului FEWATEC, apa potabilă de calitate foarte bună este disponibilă direct de la robinetul de apă! Costurile menționate corespund întreținerii simple, pure (1 cartuș este suficient pentru aproximativ 6000 de litri).

Apă potabilă fără impurități

Prin folosirea filtrului FEWATEC apa de la robinet este fără bacterii, metale grele, pesticide, nitrat sau nitriți, hidrocarburi, etc.

Elimină gusturi nedorite precum gustul de clor

Clorul care este adăugat în apa de la robinet de către uzinele de apă care aprovizionează municipiile poate fi îndepărtat complet mulțumită filtrului FEWATEC.

Pentru o ceașcă perfectă de ceai și de cafea

Datorită faptului că duritatea apei (carbonatul de magneziu și de calciu) este redusă la minim (aproximativ 5° dH sau 9° fH) de către filtrul FEWATEC, te vei putea bucura de o ceașcă de ceai sau de cafea absolut gustoasă.

Cuburi de gheață transparente pentru băuturi proaspete

Cu ajutorul apei de la robinet rezultate în urma folosirii filtrului FEWATEC vei reuși să produci cuburi de gheață transparente și cu un gust la fel de bun precum cel al apei filtrate.

Legumele își păstrază gustul lor natural

Legumele și fructele care sunt spălate cu apa rezultată în urma folosirii filtrului FEWATEC își păstrază gustul lor natural!

Plante puternice și sănătoase

Datorită faptului că apa filtrată cu ajutorul filtrului FEWATEC conține o cantitate foarte mică de calcar (carbonat de calciu și magneziu) această apă este la fel de puțin dură precum apa de ploaie. Prin urmare este foarte recomandată pentru plante delicate și este ideală pentru a fi folosită ca și apă pentru irigații.

Pentru sănătatea celor dragi

Cu ajutorul filtrului FEWATEC orice substanțe dăunătoare și nedorite din apa de la robinet, precum reziduuri din agricultură și din industrie, sunt complet îndepărtate. Astfel te vei putea bucura de o apă care să contribuie la sănătatea celor dragi.

Gătit sănătos Mulțumită filtrului FEWATEC alimente precum paste, orez, sosuri, siropuri etc sunt mai bine tolerate și sunt fără bacterii prin prisma faptului că apa de la robinet este tratată cu ajutorul acestui filtru, chiar și atunci când apa este folosită fără a fi fiartă.

Gust

Oferă mâncărurilor și băuturilor gustul lor natural.

Fiecare dintre noi apreciază gustul și mirosul specific al mâncării și al băuturilor. Prospețimea salatelor și a legumelor, gustul deosebit al căpșunilor sau gustul ademenitor al cafelei și așa mai departe. Gusturile și aromele care lipsesc sau care sunt modificate în cazul alimentelor reprezintă o creștere insuficientă, gătirea greșită a acestora sau o calitate proastă a fructelor sau legumelor.

Apa este cel mai folosit produs de care avem nevoie pentru a spăla sau pentru a găti mâncarea noastră sau băutura. Din nefericire chimicalele prezente în apă pot să afecteze bucuria noastră de a consuma mâncare și băuturi diverse. Un exemplu clasic este clorul care este adăugat în apa potabilă de cei mai mulți dintre furnizorii de apă, având ca și scop dezinfectarea apei.

Gustul specific de clor poate fi de asemenea regăsit și pe legumele spălate, în pastele gătite sau în cafeaua proaspăt preparată. Dar chiar și atunci când te speli pe dinți acest gust specific de clor poate fi neplăcut. Alte substanțe pot ajunge în apă prin intermediul solului contaminat și al rețelelor de alimentare cu apă și pot avea același efect ca și clorul. Carbonul activ care se regăsește în cazul filtrului FEWATEC contribuie la îndepărtarea acestor mirosuri neplăcute și oferă mâncărurilor și băuturilor mirosul lor specific.

Este indispensabil în bucătărie!

Pentru plăcerea unui ceai perfect sau a unei cafele perfecte!

Cuburi de gheață transparente pentru băuturi răcoritoare!

Păstrarea gustului natural în cazul legumelor!

Germeni

Îndepărtează agenții patogeni și algele

Filtrul de cea mai bună calitate cu patru niveluri de curățire îndepărtează agenții patogeni și algele. Bacteriile sunt mici, de obicei nefiind vizibile cu ajutorul ochiului liber. Mărimea lor variază între 0.1 și câteva sute de microni, cu majoritatea bacteriilor fiind mai mici de 5 microni (1 micron: 1 milionime dintr-un metru).

Bacteriile sunt prezente peste tot și sunt într-un număr foarte mare. Majoritatea sunt dăunătoare pentru oameni și animale sau pot chiar îndeplini funcții importante pentru noi. Cu toate acestea, unele dintre bacterii sunt responsabile pentru dezvoltarea de boli și pot fi în consecință periculoase. Bacteriile se multiplică prin fisiune. Acest lucru înseamnă că o bacterie produce două bacterii, două bacterii produc patru bacterii și tot așa. Prin urmare, bacteriile din intestinul uman se pot divide în condiții ideale la fiecare 20 de minute.

Chiar și în condițiile în care câteva bacterii sunt prezente într-un litru de apă, ele se pot multiplica rapid în anumite condiții. Exemplu: la 20 de minute rată de divizare, mai multe de 16000 de bacterii sunt prezente după 5 ore.

Pentru ca bacteriile să trăiască și să se multiplice au nevoie de un mediu propice. Acest lucru include temperatura, bacteriile simțindu-se cel mai confortabil la aproximativ 35°C. La temperaturi mai mari sau mai mici reproducerea bacteriilor este împiedicată, iar la temperaturi apropiate de 60°C bacteriile mor. Temperaturile scăzute (chiar și cele sub pragul de îngheț) nu omoară bacteriile, dar le oprește înmulțirea. Bacteriile pot fi ucise de temperaturi ridicate sau de substanțe chimice (de exemplu argintul), pot fi îndepărtate din apă prin filtrare sau prin absorbție cu ajutorul carbonului activat.

Minerale

Previne depozitele, iar mineralele valoroase și oligoelementele sunt păstrate.

Ca urmare a faptului că filtrul contribuie la reducerea durității apei de la robinet, acesta previne depozitele de calcar în cazul mașinilor de preparat cafea, oalelor sau în cazul mașinilor de gătit pe bază de apă. Cu toate acestea oligoelementele importante sunt păstrate în apă. Duritatea naturală a apei este redusă la un nivel de 9°fH (5°dH). Oligoelementele importante din apă sunt reținute.

Ionii de magneziu și calciu prezenți în apă sunt responsabili pentru gradul de duritate al apei. Compușii lor având carbonați sunt, de asemenea, denumiți ca fiind calcar. La temperaturi mari (peste 60°C) aceștia formează compuși insolubili care sunt observabili sub formă de depozite de calciu. Aceste depozite se depun pe diferite echipamente și aparate (mașini de cafea, ceainice, aragaze sau vase) și afectează negative plăcerea de a bea ceai sau cafea.

Prin îndepărtarea calciului și a magneziului apa devine mai delicată, mai puțin dură. Acest lucru previne apariția de compuși insolubili. Prin urmare gustul ceaiului sau al cafelei poate fi savurat! Filtrele de apă (sisteme de osmoză inversă) pot îndepărta ionii care interferează. Cu toate acestea, utilizate pe scară largă s-au dovedit de multă vreme a contribui la schimbarea de ioni. Schimbătoarele de ioni sunt substanțe care conțin ioni de sodiu în stare neutilizată. Dacă apa cu conținut de calcar curge printr-un astfel de schimbător de ioni, ionii de magneziu și calciu sunt atașați în cadrul schimbătorului și sunt schimbați pentru ionii de sodiu. Astfel de apă tratată rămâne clară, transparentă până la fierbere și nu se pot forma precipitații.