FEWATEC – Scurt Istoric

În 1994 Dr. Jean-Claude Ferrazzini, un inginer ETH cu o foarte mare experiență în tratarea apei a fondat împreună cu soția sa Eva compania FEWATEC AG (Ferrazzini Water Technology). După ani de muncă intensă, acesta a dezvoltat astăzi nucleul filtrului, și anume cartușul albastru schimbabil, care poate fi echipat cu filtre variabile, după cum este necesar. Filtrul inovativ CRISTAL conține patru niveluri diferite care sunt capabile să îndepărteze toți poluanții care sunt nedoriți în orice apă.

Dr. Ferrazzini in presa
Dr. Ferrazzini în presă

Pasiunea și răbdarea l-au îndrumat să aducă îmbunătățiri constante până când filtrul CRISTAL cum este la ora actuală a putut fi produs în cele din urmă. La locația FEWATEC din Gossau (ZH) aproximativ 10000 de filtre au fost produse și vândute în întreaga lume.

După o problemă medicală gravă, în urma căruia dl. Ferrazzini nu s-a recuperat complet, au fost căutați noi proprietari.

În mai 2016 Jürg Moser și Remco Kooijmans au început discuțiile cu dl. Ferrazzini. În primăvara anului 2017, Hans Jörg Sommer s-a alăturat grupului și la sfârșitul lui august aceștia trei au achiziționat întreg FEWATEC AG. Hans Jörg Sommer a fost ales în funcția de director general și președinte al Consiliului de Directori.

Pentru fondatorul companiei este o plăcere să vadă că FEWATEC AG continuă să existe!

Apa potabilă este considerată una dintre cele mai importante activități în domeniul afacerilor la nivel global în următoarele decenii. FEWATEC oferă produse de cea mai înaltă calitate și care sunt superioare din punct de vedere estetic, fiind foarte ușor de instalat în orice locuință. Produsul beneficiază de imaginea elvețiană: curat, de încredere și avansat din punct de vedere tehnologic. Relansarea oficială a companiei a început la sfârșitul lui 2017.

În momentul de față FEWATEC AG are distribuitori in 9 tari de pe 4 continente și este în continuă expansiune.

În 15 Mai 2020 s-au încheiat discuțiile inițiale cu firma Enqan SRL care a primit onoarea de a deveni distribuitor Fewatec pentru România.