Instrucțiuni de Instalare și Utilizare Filtru de Apă FEWATEC Cristal pe Chiuvetă

Instrucțiuni de Instalare și Utilizare

Felicitări! Ați făcut o alegere foarte bună.

Prin achiziția noului dumneavoastră filtru pentru apă potabilă FEWATEC CRISTAL, ați ales un produs elvețian high-quality ce combină puritatea maximă cu folosirea usoară și comfortabilă. Noul dumneavoastră FEWATEC CRISTAL încorporează deodată atât progresele tehnice, cât și celei practice. Noul dumneavoastră filtru de apă vă va servi mulți ani dacă îl folosiți și tratați corespunzător. Sperăm că folosirea filtrului FEWATEC CRISTAL vă va aduce zilnic multă satisfacție.

Instrucțiuni de siguranță

Vă rugăm să citiți cu atenție instrucțiunile de asamblare și operare înainte de a pune filtrul de apă în funcțiune. Aceste instrucțiuni conțin informații importante despre instalarea, folosirea și întreținerea dispozitivului.
 • NICIODATĂ nu folosiți filtrul dacă acesta este avariat. În cazul în care aveți dubii, vă rugăm să contactați punctele noastre de vânzare;
 • Filtrul FEWATEC CRISTAL a fost conceput pentru tratarea apei potabile. Utilizați filtrul doar pentru acest scop;
 • Filtrul nu poate fi utilizat pentru desalinizarea apei sărate sau a apei ușor sărate;
 • FEWATEC CRISTAL a fost conceput exclusiv pentru a fi folosit cu apă rece. Intervalul recomandat pentru a fi folosit acest filtru din punct de vedere al temperaturii se încadrează între 10 și 25 °C. Temperaturile maxime la care poate fi folosit filtrul sunt 45 °C;
 • Toate conexiunile și punctele de legătură trebuie să fie strânse ferm înainte de a introduce apă în instalație;
 • Refuzăm să ne asumăm orice răspundere pentru daunele și avariile rezultate în urma instalării sau utilizării improprii a filtrului;
 • A nu se folosi elemente abrazive pentru curățarea oricărei părți componente a unității filtrului. Agenții de curățare abrazivi și ascuțiți pot cauza daune la carcasa din plastic a filtrului;
 • Doar un expert special instruit are permisiunea de a face reparații. Folosiți doar părți componente de rezervă originale de la FEWATEC CRISTAL. Doar în acest mod puteți avea garanția faptului că filtrul dumneavoastră de apă va funcționa corect;
 • Cartușul filtrului și materialele filtrului trebuie să fie înlocuite la anumite intervale de timp regulate.

Instalare

Filtrul FEWATEC CRISTAL a fost preasamblat din fabrică pentru a fi gata de funcționare. Este necesară doar punerea împreună a tuturor părților componente și înșurubarea părților care fac legătura dintre intrarea și ieșirea unității și punctul de conectare la sursa de apă. Toate părțile necesare a fi instalate la filtrul FEWATEC CRISTAL sunt incluse în pachetul filtrului.
Schema componentelor filtrului
 1. Corp carcasă superioară
 2. Corp carcasă de bază
 3. Cartuș filtrare – filtru
 4. Garnitură oring
 5. Șurub de aerisire superior
 6. Șurub evacuare
 7. Garnitură oring
 8. Orificiu regulator
 9. Dop
 10. Conector Profix 10a Corp 10b Inel de strângere 10c Piuliță de presiune 10d Manșon de sprijin
 11. Garnitură
 12. Garnitură oring
 13. Tub flexibil
 14. Divertor 14a Tija pentru schimbarea directiei apei
 15. Lebăda filtrului 15a Oring 15b Piuliță strângere
 16. Garnitură plată 3/8
 17. Suport ornamental

1. Conexiunea la intrarea apei

 • Scoateți Dopul (9) de la intrarea apei la Corpul Carcasei (2). Intrarea apei este identificată cu cuvintele în relief IN – EIN și o săgeată pe baza unității.
 • Asigurați-vă că Garnitura (11) din partea din fața filetului și Oring-ul (12) de la capătul filetului sunt plate și corect poziționate.
 • Divertorul (14) se află la un capăt al Tubului alb (13) și Conectorul PROFIX (10) pre-ambalat la celălalt capăt.
 • Înșurubează Conectorul PROFIX la început manual și abia apoi folosind o cheie până ce acesta intră și se va opri în punctul de intrare al apei în capacul carcasei. Nu folosiți alte elemente de ajutor precum cânepă, benzi de teflon sau alte elemente similare pentru a etanșa filtrul.

2. Conexiunea la Divertor (14)

 • Înșurubați Divertorul (14) în capătul țevii de la bateria de apă. Pentru a face acest lucru, deșurubați aeratorul/sita din capătul bateriei și în locul ei înșurubați divertorul.
 • Dacă filetul de pe Divertor (14) nu se potrivește cu filetul robinetului dvs. vă rugăm să căutați un adaptor corespunzător într-un magazin de astfel de componente sau să sunați la reprezentanța Fewatec.
 • Atunci când înșurubați sau prindeți părțile componente împreună asigurați-vă de faptul că garniturile plate sunt așezate corespunzător. NU folosiți niciun alt element de suport precum cânepă, benzi de teflon sau alte elemente similare pentru a sigila filtrul.

3. Conexiunea la ieșirea apei

 • Îndepărtați Dopul (9) de la ieșirea apei de la Carcasa (2). Punctul de ieșire al apei este identificat prin cuvintele OUT – AUS și o săgeată la baza unității filtrului.
 • Asigurați-vă de faptul că Garnitura (11) din fața filtrului și Garnitura Plată (16) de la capătul firului sunt corect poziționate pe partea de intrare a apei.
 • Oring-ul (15a) a fost montat încă din fabrică înaintea Piuliței de Strângere (15b).
 • Înșurubați Piulița de Strângere (15b) la început cu mâna și numai mai târziu folosiți o cheie. Strângeți ferm. Nu folosiți alte elemente de ajutor precum cânepă, benzi de teflon sau alte elemente similare pentru a etanșa filtrul.
 • Aveți grijă ca Lebăda de scurgere (15) să fie paralelă față de capacul Carcasei (1).

Punerea în funcțiune

Reglarea fluxului de trecere

Un orificiu de plastic de culoare albă (8) a fost introdus din fabrică în conul cartușului. Acest orificiu limitează debitul la 2,7 litri pe minut. Astfel veți putea obține eficacitatea optimă a filtrului. În cazuri particulare clienții noștri doresc o viteză mai mare de curgere a apei, chiar și în defavoarea calității. Dacă orificiul este îndepărtat, debitul crește la 4 litri pe minut. Pierderea în calitate în astfel de condiții ajunge până la 5-10%.

Filtrarea apei

 • Înșurubați șurubul de aerisire din plastic (5) rotindu-l în sens contrar acelor de ceasornic de 2 – 2½ ori (Vă rugăm să nu strângeți, pentru ca aerul să poată ieși din rezervor);
 • Odată ce toate conexiunile au fost asamblate cu grijă filtrul FEWATEC CRISTAL poate fi pus în funcțiune. Pentru început deschideți robinetul principal. Apa va curge prin Divertor (14);
 • Trageți tija  Divertorului (14a), astfel încât apa să curgă în filtru;
 • De îndată ce începe să iasă apă la șurubul de aerisire (5), unitatea a fost complet eliberată de aer și umplută cu apă. Acum șurubul de aerisire (5) poate fi strâns.
 • Primii 3 și până la 5 litri sunt folosiți pentru a curăța filtrul FEWATEC CRISTAL. Este recomandat să nu consumați acești primi litri care trec prin filtru.

Service și întreținere

Cartușele (3) filtrului de apă FEWATEC CRISTAL sunt materiale consumabile și trebuie înlocuite la intervale de timp regulate. Capacitatea cartușelor depinde de nivelul impurităților din apă. Dacă apa este sever poluată, durata de viață a cartușelor este mai redusă; dacă poluarea este mai redusă, atunci durata de viață este mai lungă.

Cartușele ar trebui înlocuite oricând în următoarele situații:

 • Gustul apei nu mai satisface așteptările dumneavoastră;
 • Au fost în funcțiune pentru o jumătate de an;
 • După filtrarea a cel mult 8000 de litri de apă;
 • Oricând rezultatele testării cu ajutorul benzilor de test indică faptul că o schimbare a filtrelor este necesară.

Schimbarea cartușelor

 • Întrerupeți alimentarea cu apă a filtrului FEWATEC CRISTAL;
 • Așezați un recipient de colectare (având o capacitate de cel puțin 1 litru) sub unitatea filtrului pentru a aduna apa care urmează să iasă din filtru;
 • Îndepărtați Șurubul de evacuare (6) din partea de jos (rotind în direcția inversă a acelor de ceasornic);
 • Îndepărtați Șurubul de aerisire din partea de sus (5) (rotind în direcția inversă a acelor de ceasornic) și lăsați apa să curgă în recipientul de colectare;
 • Apoi, deșurubați Capacul carcasei (1) de Corpul carcasei (2) (rotind în sens invers acelor de ceasornic);
 • Trageți afară Cartușul folosit (3) din locul unde este prins printr-o o răsucire ușoară și apoi introduceți cartușul nou;
 • Înșurubați capacul carcasei înapoi până când simțiți că este bine fixat (2);
 • Puneți înapoi cele două șuruburi de evacuare/aerisire;
 • Repuneți în funcțiune filtrul de apă FEWATEC CRISTAL după cum este descris în capitolul „Punerea în funcțiune”;

Depanare

Reparațiile pot fi efectuate doar de către tehnicieni specializați și instruiți pentru asistență clienți. Înainte de a apela la departamentul nostru de servicii clienți vă rugăm să vă asigurați de faptul că alimentarea cu apă potabilă la nivel local este furnizată și verificați alimentarea cu apă a unității montate la dumneavoastră.

Instrucțiuni privind mediul înconjurător

Aruncarea/Eliminarea materialelor de ambalare

Sortați materialele reciclabile cu care a venit ambalat filtrul și trimiteți sau depozitați aceste materiale la agențiile care se ocupă la nivel local de reciclarea materialelor.

Aruncarea/Eliminarea unității și a cartușelor

Separați părțile din plastic, cartușele și părțile metalice unele de altele înainte de a le arunca. Asigurați-vă de faptul că unitatea este aruncată curată și într-un spațiu adecvat. Cartușele trebuie să fie duse la centrele de eliminare a deșeurilor locale. Păstrați cu grijă aceste instrucțiuni pentru referințe viitoare. Puteți găsi informații suplimentare cu privire la filtrul FEWATEC CRISTAL și cu privire la filtrarea apei potabile pe website-ul www.fewatec.ch. FEWATEC AG își rezervă dreptul de a schimba sau de a modifica produse și/sau date tehnice fără notificări premergătoare. Produs în Elveția de: FEWATEC AG Loonstrasse 21 CH-5443 Niederrohrdorf Elveția info@fewatec.ch www.fewatec.ch
Shopping Cart